Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de staat Israël door een wonder van God is opgericht (1948).  Er is een bijzondere en unieke relatie tussen God, het Joodse volk en haar land. We zien dat na 1948 de Here God het profetische Woord versneld aan het vervullen is. De Joden gaan meer en meer terug naar het ca. 4000 jaar geleden aan Abraham, Izaäk en Jacob door God beloofde land, Israël. Het is een voorrecht om dit als huidige generatie te zien en mee te mogen maken, het bemoedigt ons. Het maakt ons als gelovigen ook des te  nieuwsgieriger naar wat er allemaal Bijbels gezien met het Joodse volk, Zijn oogappel, nog meer staat te gebeuren.

Vandaar een Commissie Kerk en Israël (CKI) die nauw samen werkt met de CKI in Dubbeldam. Normaliter organiseren wij jaarlijks gezamenlijk zes bijeenkomsten (okt./nov./dec. + febr./mrt./april), waarbij een gastspreker wordt uitgenodigd. Er wordt voortdurend gezocht naar sprekers, lectuur e.d., die de Bijbelse profetieën m.b.t. het Joodse volk, haar thuisland en onze Joodse wortels voor ons op eenvoudige wijze proberen uit te leggen. De commissie hoopt hiermee gelovigen te bemoedigen, enthousiasmeren en te inspireren.

Het profetische Woord roept kerken op tot de God van Israël en ook tot het Israël van God.

Wilt u meer weten over de CKIA mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Behoefte aan meer achtergronden, bezoek dan de website van Kerk en Israël Zuid-Holland