Wil je bewust toeleven naar Kerst? Ook dit jaar biedt Petrus voor de adventsperiode een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om in de aanloop naar Kerst elke dag even stil te staan. Voor elke dag is een korte overdenking beschikbaar, aangevuld met korte (gespreks)vragen, liederen, gebeden en citaten. Online vind je bij elke dag een korte inspirerende video.
Met het thema ‘Ga mee!’ sluit de kalender aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk in 2023-2024: ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. In de eerste adventsweek gaan we op weg met Ruth en Naomi, die onderweg zijn naar Bethlehem. De tweede week pelgrimeren we op de weg van vrede en recht, in het spoor van de profeten. In de derde adventsweek bereiden we ons voor op de geboorte van Jezus. De uitnodiging klinkt: kom, ga mee naar Jezus, het kind in de kribbe!
Er liggen binnenkort exemplaren van de advenstkalender bij de uitgangen van de kerk.
Er is ook een online-versie van de adventskalender beschikbaar. Als je je inschrijft voor de online kalender, ontvang je elke dag een mail met een bijbeltekst en een link naar een korte overdenking en inspirerende video. Je hoeft hiervoor alleen je e-mailadres achter te laten en kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. Zie www.protestantsekerk.nl/adventskalender