Start project

In 2013 vierden we als Andreaskerk gemeente dat ons kerkgebouw 50 jaar geleden in gebruik genomen werd. Graag wilden wij in Roemenië een gemeente ondersteunen door de bouw te financieren van een kerkgebouw. De jubileumcommissie ging op zoek en kwam in contact met de organisatie Gipsy Mission en maakte kennis met hun werkwijze om nieuwe gemeenten te ondersteunen. Het concept sprak aan en er is gekozen voor het project Albis. Een klein dorpje in het westen van Roemenië. Ongeveer 60 km van Debrecen, waar het hoofdkantoor van Gipsy Mission is gevestigd. In het dorp is, natuurlijk, een “Romastraatje”.

Op de mensen in dit straatje richt Gipsy Mission zich in eerste instantie. Er is een evangelisatiewerker aangesteld. De volgende stap is de bouw van een kerkje met een multifunctionele ruimte waardoor het later mogelijk wordt om naschoolse opvang te organiseren voor Roma kinderen.